Om mig

 

Maleri

Det er en stor glæde at skabe noget med sine hænder. At arbejde med former og farver og se et billede vokse frem på lærredet er en spændende proces. For mig er det at male også en måde at udtrykke sine følelser.

Et tilfældigt møde i år 2000 med blomstermaleren Birthe Jarlbæk fik mig i gang med at male. Først var motiverne udelukkende blomster efter den gamle “guldalderteknik,” men snart fik jeg lyst til at arbejde med andre motiver og en mere fri malemåde.

Jeg forsøger at give billedet et personligt præg og formidle en stemning. Ofte opstår der ideer undervejs i maleprocessen, så det færdige billede bliver anderledes, end jeg havde forestillet mig, inden jeg begyndte på det.

Inspiration til motiverne henter jeg mange steder, fx i naturen eller på rejser, især i Frankrig, hvor jeg er blevet inspireret af hulemalerier fra grotterne i Lascaux, af kysterne i Bretagne og især af Monets fantastiske have i Giverny.

Jeg har igennem flere år modtaget maleundervisning hos Mads Rye (primært portrætter) og hos Mable Rose, hvor der arbejdes med farvelære, billedrum og komposition.

 

 

Malerier

Flere af mine malerier kan ses (og købes) hos Ida Hjorth, Hovedgaden 24, 3460 Birkerød.

Ønsker du at se andre af mine malerier, er du velkommen til at kontakte mig for en fremvisning.