Om mig

 
Om mig - ALJ

Det er en stor glæde at skabe noget med sine hænder. At arbejde med former og farver og se et billede vokse frem på lærredet er en spændende proces. For mig er det at male også en måde at udtrykke sine følelser.

Et tilfældigt møde i år 2000 med blomstermaleren Birthe Jarlbæk fik mig i gang med at male. Først var motiverne udelukkende blomster efter den gamle “guldalderteknik,” men snart fik jeg lyst til at arbejde med andre motiver og en mere fri malemåde.

Jeg forsøger at give billedet et personligt præg og formidle en stemning. Ofte opstår der ideer undervejs i maleprocessen, så det færdige billede bliver anderledes, end jeg havde forestillet mig, inden jeg begyndte på det.

Inspiration til motiverne henter jeg mange steder, fx i naturen eller på rejser, især i Frankrig, hvor jeg er blevet inspireret af hulemalerier fra grotterne i Lascaux, af kysterne i Bretagne og især af Monets fantastiske have i Giverny.

I juli måned 2022 udstillede jeg flere af mine billeder på Galleri PiaLeh på Bülowsvej 7A (Frb.)

Herover er jeg i gang med at hænge billeder op i Galleriet.

Jeg har igennem flere år modtaget maleundervisning hos Mads Rye (primært portrætter) og hos Mable Rose, hvor der arbejdes med farvelære, billedrum og komposition.

I 2021 blev jeg medlem af kunstskolen CreateArt Academy.

CreateArt er et kunst- og kursusunivers, som både består af online- og fysiske kurser.
At være del af et fællesskab giver mulighed for at udvikle sin faglighed i samvær med andre, og på de fysiske kurser kan man inspirere hinanden.

Tidligere har jeg malet primært med olie på lærred, men det seneste år har jeg opdaget de mange muligheder, der er med akrylmaling og ikke mindst med de mange materialer på akrylbasis, som kan kombineres med papir, stof og materialer fra naturen til et mixed media billede.

Det er en sjov og spændende proces, hvor man fx lægger et lag strukturpasta som bund, og derefter maler. Brugen af andre materialer sammen med akrylmalingen kan give maleriet en ekstra dimension, når man betragter det.

Jeg bruger stadig meget naturen som inspiration, især blomster og fugle.

Alj - 2018
 

 

Malerier

Flere af mine malerier kan ses (og købes) hos Ida Hjorth, Hovedgaden 24, 3460 Birkerød.

Ønsker du at se andre af mine malerier, er du velkommen til at kontakte mig for en fremvisning.